Leer hoe een koper naar jouw bedrijf kijkt

Een bedrijf is niet zomaar iets wat je kunt verkopen. Leer hoe een koper naar je bedrijf kent en welke Waarde Factoren bepalen of je bedrijf interessant genoeg is.

Wanneer red je de jonkvrouwe in nood?

De jonkvrouwe is in nood. Ze zit gevangen in de hoge toren en roept om hulp. Uiteraard wordt haar roep gehoord. De koene ridder komt aangesneld om haar te redden.

In het echte leven worden dit soort sprookjes helaas zelden werkelijkheid. Het is wel een mooi model om jezelf te helpen om een betere adviseur en verkoper te worden.

Als je gelooft in wat je verkoopt en als je weet dat je er anderen mee helpt. Dan ben jij de koene ridder die te paard komt aangesneld om de jonkvrouwe in nood te redden.

Maar al te veel adviseurs die hun diensten aanbieden doen dat met een zekere voorzichtigheid. Stel je voor dat je de ander voor het hoofd stoot. Dan zal er geen verdere samenwerking mogelijk zijn!

Als je daarentegen een andere mindset hebt, en gelooft dat jij die koene ridder bent die dames in nood red (en in onze tijd zijn de koene ridders natuurlijk net zo goed dames) dan handel je anders. Dan weet dat je dat waarde kunt bieden.

Wat je niet kunt weten is of de vlieger ook voor deze klant opgaat. Daar moet je dus achter zien te komen.

Stel dat wat een jonkvrouwe in nood leek, iets anders was. Ze genoot van het uitzicht van haar persoonlijke toren en oefende toonladders voor het optreden vanavond.

Als jij dan denkt dat je haar komt redden, dan heb je het helemaal verkeerd begrepen.

Hoe kom je daar precies achter?

In het geval van die jonkvrouwe vraag je het haar gewoon. In het geval van een mogelijk klant? Ook dan moet je de juiste vragen stellen.

Hoe precies? Neem contact met me op en we bepalen samen of ik je kan helpen.

Voor experts die betere klanten willen

Leer om meer plezier en waarde te halen uit je expertise

Abonneer en ontdek:

- Hoe je moeiteloos klanten aantrekt (doorbreek de achterhaalde mythes die iedereen op het verkeerde spoor zet)
- De verrassend simpele mindset verandering waardoor je met plezier meer geld vraagt voor jouw kennis
- Hoe je het vertrouwen wint van iedere klant - in drie eenvoudig toe te passen stappen

We delen je e-mail met niemand

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: